Praktisk informasjon ved opphold på Vikersund Bad

Ankomst / Avreise:

Nye pasienter må sjekke inn i resepsjonen. Se ditt velkomstbrev for tidspunkt.

Utsjekking på avreisedagen er senest klokken 11.00

Hva bør du ta med deg:

Som pasient på Vikersund Bad kommer du til å være mye i aktivitet. Det er derfor anbefalt at du har med deg joggesko til både ute – og innebruk, samt treningstøy og uteklær som er tilpasset temperatur og værforhold.

Ellers, så bør man ha med seg vanlige klær til innebruk, samt et badehåndkle som kan brukes ved trening eller bading i svømmebassenget.

  • Husk å ta med medisiner du bruker for hele oppholdet, evt. Resepter
  • Husk å ta med aktuelle papirer fra lege, hjemmesykepleie, fysioterapeut
  • Badetøy og evnt. Badekåpe
  • Badehåndkle
  • Vaskekluter
  • Tekniske hjelpemidler, f.eks. krykker, rullator, prekestol, rullestol, etc.
  • Vekkerklokke
  • Hjelpemidler du bruker fast
  • Oppdatert medisinliste
  • Toalettsaker

Vasking av klær

Vi tilbyr vaskemaskin – og tørketrommel for vasking – og tørking av klær. Pollett til vask kjøpes i resepsjon for 30,-.

Frisør/Fotpleie:

Vi har avtale med en selvstendig frisør og fotterapeut, som kommer til faste dager. Timebestilling og prisinformasjon i resepsjonen.

Trening:

Som pasient på Vikersund Bad har du fri tilgang på treningssenteret Delta.

Delta har et bredt utvalg av diverse styrkeapparater, tredemøller, ellipsemaskiner, og ergometersykler.
Varmtvannsbassenget (17m x 9,5m) holder 34 grader og er universelt utformet med rullestolrampe og utstyr for trening i vann.

I tillegg til eventuelle treningsøkter med instruktør i bassenget, kan man også ha egentrening i bassenget.

Det er badstuer i begge garderober, all ferdsel ved bassenget er tilpasset for rullestolbrukere.

Internett og TV

Internettet kan man få kjøpt i resepsjonen. Internett koster 100,- pr uke, og 250,- for 4 uker. Dette fungerer på tre enheter. Nettet er ikke beregnet for streaming og vil fungere dårlig til dette i travle perioder og tidspunkt på dagen.

Det er installert TV på alle rom, det koster 200 kr. per uke og du har da tilgang til 50 kanaler.

Vi har en felles TV-stue i tredje etasje i bygg E.

Tilsending av aviser og brev fra hjemmeadresse

Hvis man under oppholdet ønsker å få tilsendt posten til Vikersund Bad. Bruk da denne adressen:

Vikersund Bad Rehabiliteringssenter AS
Haaviks vei 25
3370 Vikersund

Gratis parkering

Under oppholdet ditt har du tilbud om gratis parkering på våre parkeringsplasser, som ligger like utenfor hovedinngangen.

Har du el bil:

Ladestasjoner

Kosthold og dietter

Vårt Kjøkken tilbyr et variert og sunt kosthold i tråd med Helsedirektoratets retningslinjer.

Vi serverer fire hovedmåltider, og tilbyr stort utvalg ferskt pålegg, brød og knekkebrød, salatbar, fersk frukt, samt varm og kald drikke. Mellom hovedmåltidene kan du lage deg et næringsrikt og sunt mellommåltid i vår yoghurtbar.

Viktig: Dersom du av medisinske grunner har behov for spesiell diett, for eksempel ved påvist allergi eller intoleranse, er det viktig at du har med legeerklæring på dette. Religiøst begrunnede dietter og vegetar-dietter tilrettelegges ved behov.

Vi har ikke anledning til å individuelt tilrettelegge for trend-dietter eller FODMAP-dietter, men vårt brede utvalg av ulike matvarer til hvert måltid gjør det mulig for deg å ivareta eventuelle dietter på eget ansvar under oppholdet.

Mulighet for permisjon i helgene

Som et ledd i rehabiliteringen kan det være aktuelt med permisjon. Dette vurderes individuelt og avtales med din kontaktperson

Hvordan er dagene lagt opp?

Vi legger vekt på en aktiv tilnærming, både i grupper og individuelt og vi ønsker at du skal bli trygg på å drive fysisk aktivitet.

Du vil få en egen kontaktperson som sammen med deg kartlegger dine utfordringer, behov og mål. Det lages en rehabiliteringsplan basert på dine mål og vi finner sammen med deg tiltak du skal arbeide med i løpet av oppholdet hos oss, for å nå målene.

Kontaktpersonen vil fungere som din hovedkontakt under oppholdet. Du vil også få en individuell timeplan der dine aktiviteter og avtaler er beskrevet.

Tilbud av varer i resepsjonen

Vi har et bredt utvalg av diverse varer i vår resepsjon, som for eksempel treningsklær, hygieneartikler, samt hjelpemidler og andre kioskvarer.

Egenandel

Egenandelen for oppholdet til pasienter som er på Arbeidsrettet rehabilitering, er på 150,- pr døgn, den har en øvre egenandelsgrense på 2176 kr.
Utover dette, er det ingen egenandel for å ha et opphold på Vikersund Bad.

Rommene

Alle pasientene har eget rom. Noen av rommene kan benyttes som dobbeltrom hvis ønskelig, for eksempel hvis par kommer samtidig, ledsager er med.

Alle rom er møblert med seng, nattbord, lenestol, skrivebord m/ stol og klesskap. Rommene i de to frittstående byggene har i tillegg sofa m/ bord. Alle rom har eget bad.
Det er god tilgang til bad m/ dusj i fellesarealer i tilknytning til rommene, felles oppholdsrom og treningsarealene, inkludert bassengområdet.

Bestilling av pasientreise:

Pasienttransport og rettigheter

Du har rett til å få dekket nødvendige utgifter i forbindelse med hjemtransport. Hovedregelen er at reise med billigste rutegående transport dekkes (kollektive transportmidler som buss, tog, båt og fly). Du må ordne og legge ut for reisen selv, men kan søke om å få dekket utgiftene i etterkant ved å sende inn reiseregningsskjema. Utgifter til bruk av egen bil dekkes etter gjeldende satser. Reiseregningsskjema kan lastes ned fra nettsiden til pasientreiser som du finner link til under.

Hvis du av helsemessige årsaker ikke kan benytte deg av rutegående transport, kan du ha rett til å få dekket dyrere transportmiddel. Dette må være dokumentert av behandler. Du betaler da kun egenandel. Rekvisisjon til pasienttransport herfra innebærer som oftest bruk av Helseekspressen, kun i svært sjeldne tilfeller rekvireres taxi. Informasjon om Helseekspressen finner du på nettsiden pasientreiser, lenger ned på siden.

Manglende rutegående transport på hele eller deler av strekningen kan i noen tilfeller gi rett til rekvisisjon til annen transport. Ring ditt lokale pasientreisekontor på 91 50 55 15 i god tid før reisen for å avklare om du har rett på dette.