Hva tilbyr vi?
Tilrettelagt aktivitetsplan for oppholdet ut i fra deltakers funksjonsnivå og målsetting, Det er blant annet mulighet for trening i varmtvannsbasseng, pilates, spinning, turgrupper og trening i apparatsal.
Etter endt opphold sendes i samtykke med pasienten, en tverrfaglig epikrise til henviser, fastlege og eventuelt andre aktuelle aktører.
Gruppebasert opphold:
- Tilbudet består av mestringskurs, med individuell oppfølging av ulike faggrupper.
- Deltakelse forutsetter alminnelig gode norskkunnskaper.
- Rehabiliteringstilbudet bygger på helsepedagogiske og kognitive tilnærminger som tar sikte på at deltakerne skal lære seg strategier som mobiliserer egne ressurser.
- Deltakere kjenner seg igjen i andre med samme diagnose/problematikk.
- Deltakelse gir økt forståelse for egen sykdom/problematikk og verktøy til mestring.
- Deltakelse gir innsikt, forståelse og økt trygghet i egen situasjon.
- Kurset er basert på temaundervisninger i ledede selvhjelpsgrupper, hvor deltakerne av gruppen utgjør en viktig ressurs for hverandre. Den enkeltes deltakelse og medvirkning er viktig.
- Temaer på kurset kan være mestring, motivasjon, aksept, stress og stressmestring, grensesetting, kognitive mestringsstrategier, mål og veien videre.
- Under kurset jobbes det med ulike tilnærminger, basert på helsepedagogiske og kognitive tilnærminger, herunder individuell refleksjon og refleksjon og samtale i grupper, erfaringslære, arbeid med mål og planer, oppmerksomhetstrening og avspenning.
- Det vil være en pårørendedag siste fredag før avreise i primæroppholdet, der fokusområder er kroniske smerter, kommunikasjon og relasjon og pårørenderollen.
Varighet:
Døgntilbud: 3+2 uker sekvensielt opphold.
Det vil si 3 ukers opphold, etterfulgt av en hjemmeperiode på rundt 4 uker, deretter 2 ukers oppfølgingsopphold.