Hva er ortopediske operasjoner

Rehabilitering ortopedi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når annen behandling ikke lenger gir tilstrekkelig smertelindring i et skadet eller utslitt ledd(artrose), kan innsetting av en leddprotese eller avstiving av ledd være løsningen. Innsettingen av et en hofteprotese og kneprotese eller avstiving av rygg kan lindre smerter slik at du kan fungere godt i dagliglivet. For å få et best mulig resultat er det viktig med et godt muskelgrunnlag før inngrepet og riktig opptrening etter inngrepet.

Hos Vikersund Bad Rehabilitering har vi lang erfaring med opptrening etter leddkirurgi og vi vet at den første tiden etter operasjon kan være krevende og preget av usikkerhet. Vi jobber tverrfaglig for å kunne gi deg og dine pårørende god informasjon rundt din operasjon og hvordan du best mulig kan trene deg opp igjen.

Som pasient er du alltid i fokus og vi jobber ut ifra dine mål og forutsetninger. I vår behandlingsmodell legger vi vekt på en aktiv tilnærming med individuell og gruppebasert trening. Vi hjelper deg med å bli trygg på aktivitet og gir deg mulighet til å trene i trygge rammer etter operasjonen.

For at du skal få best mulig effekt av oppholdet er det viktig med oppfølging i din hjemkommune. Sammen lager vi en plan for hvordan du best mulig kan videreføre behandlingen når du kommer hjem.

Oppholdets varighet er 2-3 uker.

Rehabilitering etter ortopediske operasjoner hos Vikersund Bad