Hva er Bekhterevs sykdom

Rehabilitering ved bekhterev

Bekhterevs sykdom (ankyloserende spondylitt, også skrevet Bechterews sykdom eller forkortet bekhterev) er en kronisk, revmatisk betennelsessykdom. Den rammer først og fremst leddene i ryggraden, bekkenet og brystkassen. Andre av kroppens ledd og organer kan også angripes. Symptomene kjennetegnes av smerter og uttalt stivhet spesielt i rygg og brystkasse, hvor det typisk merkes etter at en har vært i ro, for eksempel om morgenen eller rett etter annen hvile. Det er ikke uvanlig med nattlige oppvåkninger grunnet symptomene. Sykdomsdebut ser man som oftest i alderen 18-35 år, og det er overvekt av menn som har denne sykdommen.

Behandling og rehabilitering retter seg mot symptomlindrende og forebyggende tiltak der man ofte ser svært god effekt av individuelt tilrettelagt fysisk aktivitet. Det er også ulik medikamentell behandling som kan forsøkes for smertelindring. Er man i arbeid, ser man at det er gunstig med tilrettelegging for varierte arbeidsstillinger.

Ved Vikersund Bad Rehabiliteringssenter har vi opphold som er tilpasset deg med Bekhterev. Hvilket forløp som er best for deg kommer an på flere faktorer, som for eksempel din livssituasjon, om du trives i gruppe, eller av ulike årsaker ikke kan være i gruppe.

Rehabilitering for Bekhterev hos Vikersund Bad